Eervolle Vermelding: Madiha Samar Kamran

logo haarlemuitdekunst.nl

Madiha Samar Kamran

20

Stay Connected
Acrylics, Mixed media, Ink, and Pastels on Canvas
80 x 60 cm
Grote, gecoördineerde school vissen, die tegelijk bewegen en glinsteren, zijn fascinerend. Ze zwemmen sneller, trekken samen, zetten uit, gaan zelfs uit elkaar en komen weer samen, allemaal zonder een slag te missen. Er is geen leider op school, dus komen ze alleen samen, een fenomeen dat bekend staat als zelforganiserend.
Het geheim van samenhang verbergt zich in het volle zicht: een school hoeft niet samen te werken, in plaats daarvan moet elk individu samenwerken met een persoon in de buurt. Een school vissen vertelt ons hoe we onszelf moeten organiseren, en om te groeien moeten we ons verbinden met de samenleving, mensen in de buurt, en een band met hen opbouwen.

logo haarlemuitdekunst.nl

Madiha Samar Kamran

20

The Mountains ghost
Acrylics, Ink, and Pastels on Canvas
80 cm x 80 cm
De sneeuwluipaard staat bekend als ”het spook van de berg”, ze kunnen niet brullen, ze zijn schuw, ongrijpbaar, leven in eenzaamheid en zijn niet schadelijk voor de mens. Sneeuwluipaarden zijn buitengewoon teruggetrokken, hun teruggetrokken gedrag en griezelige vermogen om in hun omgeving te verdwijnen hebben hen de beschrijving van ‘vormveranderende berggeesten’ opgeleverd.Dit doet me denken aan een Afghaanse dame in Denemarken, die verlegen was, wilde brullen, en was zeer teruggetrokken. Ze is nooit uit haar eenzame opsluiting gekomen vanwege huiselijk geweld. Ze werd op 26-jarige leeftijd vermoord door haar man, ze is nu teruggekeerd naar haar eeuwige eenzaamheid. Dit schilderij is een herinnering aan alle vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld, om op te staan, te brullen en NEE te zeggen tegen geweld, of in ieder geval de moed te hebben om een giftige relatie te verlaten.

logo haarlemuitdekunst.nl

Madiha Samar Kamran

20

The Path
Acrylics, Ink, and gold leaf on Canvas
30 x 30 cm
Dit vers betekent ”leid ons op het rechte pad”, dit gebed is niet alleen voor moslims, maar het is voor de hele mensheid ongeacht hun geloof en religie. Dit is een perfect en zo veelomvattend gebed, dat het hele gebied van menselijke behoeften bestrijkt, zowel geestelijk als stoffelijk. Bovendien is dit gebed, zoals hierboven aangegeven, niet beperkt tot de huidige behoeften van de mens, maar strekt het zich ook uit tot zijn toekomstige behoeften. Het is een prachtig gebed, dat zelfs een niet-moslim kan gebruiken zonder zijn religieuze opvattingen te schenden. Sterker nog, veel niet-moslims hebben dit gebed gebruikt en hebben geprofiteerd van de wonderbaarlijke doeltreffendheid ervan.