Interview Eric Veltkamp

Het is altijd interessant om te lezen van het hoe en waarom achter de oprichting van een stichting als deze. Vandaar dat we vandaag onze oprichter, Eric Veltkamp, middels een interview in de schijnwerpers zetten.

Het interview:

  Eric Veltkamp – Voorzitter & Algemene Leiding
 1. Kun je jezelf even voorstellen?
  Ik ben Eric Veltkamp, 73 jaar, woon in Haarlem.
 2. Wat inspireerde je om deze stichting en dan met name haarlemuitdekunst.nl op te zetten?
  In de afgelopen jaren heb ik veel evenementen georganiseerd en kwam erachter dat veel Amateurkunstenaars nauwelijks of geen gelegenheid hebben/hadden om te exposeren of hun andere creatieve, muzikale en culturele inspiraties etc. te tonen dit in tegenstelling tot professionals. Jaren liep ik tegen bureaucratie aan bij organisaties als Wijkraden, Dock etc. die allemaal hun eigen belangen voor lieten gaan. En subsidies aanvragen en overmaken moest ook altijd via een organisatie, dus was ik altijd toch afhankelijk.
 3. Wat is je grootste drijfveer om deze stichting tot een succes te maken?
  Amateurs, in de breedste zin van het woord de mogelijkheid geven tot het laten zien en uitoefenen van hun passie om daardoor serieus genomen te worden. De afgelopen 10 tot 15 jaren zijn alle georganiseerde evenementen, zowel kunst, cultureel, educatief als Taalondersteuning een groot succes geweest.
 4. Wat hoop je met deze stichting te bereiken?
  Serieus genomen te worden en uit te groeien tot een blijvend jaarlijks terugkerend evenement en de Taalondersteuning voor iedereen laagdrempelig te maken en te houden.
 5. Wat is jouw persoonlijke tip aan amateurkunstenaars?
  Vooral niet schromen om je kunstwerken en/of passie aan te melden. Vaak zijn “amateurkunstenaars” minstens even goed of beter dan professionals. Dus grijp de kans om te exposeren, muziek te maken, de dichtkunst etc. te beoefenen. Dat kan bij ons allemaal.
 6. Hoe ziet jouw ideale kunstexpositie eruit?
  Een expositie/evenement waarbij elke kunstvorm of culturele uiting tot zijn recht komt en de deelnemers en publiek tevreden zijn. Dat stimuleert ons, want ik doe het samen met een uitstekend team, om door te gaan.
 7. Op welke persoonlijke prestatie ben je het meest trots?
  Mijn organisatietalent.
 8. Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt met je huidige werk voor de stichting?
  Het moment dat we Stichting werden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *