Helaas, deze expositie is alweer voorbij

En we mogen wel stellen, dat met minstens 600 bezoekers onze expositie een weergaloos succes was daar in de prachtige Doelenzaal van stadsbibliotheek Haarlem. Want deze expositie werd geopend door niemand minder dan de heer Jos Wienen, de burgemeester van Haarlem. Een mooiere stimulans konden wij natuurlijk niet ontvangen van onze subsidiegever. En we mochten een ‘symbolische’ cheque ontvangen van het Cultureel Stimuleringsfonds van de Rabobank, één van onze grootste sponsors. Naast onze andere sponsors die wij absoluut even willen vermelden: Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Keramikos, Prins Kunstcentrum en Portable Branding.

Met optredens van De Filistijnen, de Haarlemse Dichtlijn en het koor de Spaarnezangers, kwam de sfeer er al snel goed in. Zie een impressie van onze foto’s op deze pagina.

Optreden van De Filistijnen tijdens de expo

Maar we hebben natuurlijk ook prestaties zien leveren, want al was het dan een zogenaamde ‘amateur’kunstexpositie, de kunstenaars die wij mochten helpen exposeren hadden een zeer hoog ‘kunst’gehalte.

Onze vakjury heeft beslist moeite ondervonden om daarom een goede keuze te maken wie de absolute winnaars waren van deze expositie. Er kwamen zelfs twee extra ‘eervolle vermeldingen’ uit. Maar het was dan ook een lastige keuze. En nu wilt u natuurlijk weten wie de winnaars waren van deze expositie. De winnaars van de Vakjuryprijs zijn:

  1. Dimitri Röllich;
  2. Eike Klous;
  3. David Llamas.

Zie ook onze pagina Kunstenaars met de winnaars en alle afbeeldingen van alle kunstenaars van deze expositie.

De eervolle vermeldingen gingen ook uit naar “The Path” van Madiha Samar Kamran. En vanzelfsprekend ook naar de minitiatuurhuisjes van Edith Müller-van den Brande. De Publieksjuryprijs is dan ook uiteindelijk gevallen op de minitiatuurhuisjes van Edith Müller-van den Brande.

Onze bezoekers hebben het naar hun zin gehad, mede vanwege de goede sfeer die er heerste. En tot ons grote genoegen waren er zelfs mensen die bij het afscheid vroegen wanneer de eerstvolgende expositie weer zal gaan plaatsvinden.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte wanneer dat zal gaan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *